Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Second home Bonaire
Donkey Sanctuary

Donkey Sanctuary

Donkey Sanctuary Bonaire zet zich in om alle ezels van Bonaire een beschermd leven te bieden. In Donkey Sanctuary Bonaire wonen op dit moment meer dan 600 ezels. Lees meer en bezoek Donkey Sanctuary Bonaire!

U bent van harte welkom om zelf een bezoek te brengen aan Donkey Sanctuary Bonaire. Wij ontvangen u graag in ons winkeltje om uitleg te geven over onze werkzaamheden. Tevens kunt u hier leuke souvenirs kopen, waarvan de opbrengst uiteraard geheel ten goede komt aan de ezels.

Vervolgens kunt u met uw eigen auto rondrijden tussen de honderden ezels in ons grote park. De dieren zullen graag naar u toekomen en hun snuiten door het autoraam naar binnen steken, in de hoop dat u iets lekkers voor ze heeft meegebracht. U kunt bij ons desgewenst wortels kopen om aan de ezels te voeren. Zeker weten dat u dan heel snel tientallen nieuwe vrienden maakt!

De speciale zorgweide kunt u alleen te voet betreden. Hier treft u de ezels die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege een verwonding of ziekte. Ook moeders met hun veulens en verweesde veulentjes die wij met de fles grootbrengen staan in deze weide.

Daarnaast hebben wij een tuin waar u leguanen en landschildpadden kunt bewonderen. Tenslotte kunt u een drankje bestellen en plaatsnemen op ons gezellige terras, in de schaduw van een palapadak gemaakt van gedroogde palmbladeren. Hiervandaan heeft u prachtig uitzicht over ons zoutmeer, waarin meestal flamingo’s te zien zijn.

Al met al een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud!

Donkey Sanctuary Bonaire is dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor bezoekers. Entree is mogelijk tot 16.00 uur. Rondrijden mag met de auto, scooter of op de fiets. Rondwandelen is natuurlijk ook mogelijk. Quads worden niet toegelaten in het park.

De toegangsprijs is US$ 7,- voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts US$ 3,50. Adoptanten krijgen gratis toegang voor 2 personen uit het eigen gezin.

ezel